Vakuum-terapi – Med

Effektfuld til behandling og lindring af forskellige symptomer, som opstår i forbindelse med kredsløbsforstyrrelser…

Effektiv behandling

Vakuum-terapi – Med er effektfuld til behandling og lindring af forskellige symptomer, som opstår i forbindelse med kredsløbsforstyrrelser. Vakuum-terapi – Med er ligeledes virkningsfuld til forebyggelse og vedligeholdelse af kredsløbet. Undersøgelser viser en markant forbedring af blodcirkulationen og derved større blodgennemstrømning, især i de perifere områder. Derved bliver mikrocirkulationen øget og blodets returløb boostet. Vakuumbehandling fremmer livskvaliteten og hjælper kroppens egne helingsprocesser.

Målgruppen for vakuum-terapi – Med er primært mennesker med diabetes og kredsløbsforstyrrelser. Mulige symptomer vises oftest som allergi, hud irritationer, ødemer, sår, muskelsmerter, slapt væv, åreknuder og neuropati forstyrrelser. Er ligeledes effektfuld ved akutte og kroniske skader, samt regenerering efter operationer.

Teknikken bag vakuum-terapi – Med er at udsætte kroppens underekstremiteter med undertryk i forskellige frekvenser. Ved at udsætte kroppen for skiftevis undertryk til normalt atmosfærisktryk trænes og udvides blodkarrene, hvilket forbedrer blodomløbet og antallet af kapillærer (små blodkar) forøges. Ydermere udskilles ophobede affaldsstoffer (lymfedrænage) i større grad, hvilket lindrer smerter og dermed forøges mobiliteten. Det er en afslappende og risikofri behandling som ikke giver bivirkninger.

Indikationer
 • Nedsat blodcirkulation
 • Kramper
 • Skader
 • Spastisitet- stramme muskler
 • Åreknuder og blodkarsprængninger
 • Kolde/trætte fødder/ben
 • Genopbyggelse af muskelfibre
 • Sygdomme og tilstande i blodårerne
 • Årebetændelse i venerne
 • Vindueskiggersyndrom – smerter ved gang
 • Sårhelende
 • Hævelse og væskeansamling
 • Smertebehandling
 • Rastløse ben
 • Ufrivillig vandladning
 • Muskelsygdomme
 • Diabetes komplikationer
 • Skinnebensbetændelse
 • Nedsat gangfunktion
 • Nedsat energiniveau 
Kontraindikationer

De positive erfaringer og undersøgelser, f.eks. inden for luftsfartsmedicin og vaskulær medicin, viser, at intermitterende vakuum-terapi er en sikker behandlingsform.

Må ikke anvendes ved

 • De første 12 uger efter blodprop
 • Infektiøse hudsygdomme/sår
 • Graviditet
 • Blødersygdomme og akutte blødninger i ben
 • Inden 12 timer efter afsluttet dialysebehandling
 • Aorta anurisme – udposning på hovedkranspulsåren
 • Aktiv kemoterapi
 • Akutte knoglebrud og akut lyskebrok

referencer

“Jeg kan passe mit job igen…”

”Før havde jeg store smerter i ben og fødder, og det føltes som om der var ild i mine fødder. Jeg tog meget smertestillende og sov dårligt om natten. Efter jeg er startet i vakuum-terapi sover jeg nu igennem, og jeg kan passe mit job igen. Samtidig er fornemmelsen i ben og fødder blevet langt bedre.”

Jesper Adriansen

“…jeg har ikke længere hævede og trætte ben – jeg er meget tilfreds…”

”Jeg døjede tidligere meget med dårlig blodcirkulation og hævelse i benene. Jeg blev træt i benene, og plejede altid at bruge støttestrømper, når jeg skulle ud og flyve.
Efter en 10-turs behandling i vakuum-terapi, har jeg ikke længere hævede og trætte ben – jeg er meget tilfreds. Som en sidegevinst, er der også bedring i min eksem, som hudlægen mente var pga. dårligt returløb.”

Sven-Erik Vestergaard

“Efter tredje behandling lagde jeg stokkene på hylden…”

”Efter ti måneder med smerter i ryg og hofte, diverse behandlinger i det bestående system – og med en til to stokke til hjælp – besluttede jeg at prøve vakuumterapi hos WittClinic. Med den skepsis, som er naturlig ved det ukendte. Efter tredje behandling lagde jeg stokkene på hylden. De efterfølgende behandlinger har givet mig min bevægefrihed igen, og mit medicinforbrug er desuden reduceret betydeligt.
Med enkelte vedligeholdelsesbehandlinger og egen træning forventer jeg at få et godt liv fremover.”

Helge Svendsen

“Nu har jeg endelig fundet noget, der hjælper mig…”

”Nu har jeg endelig fundet noget, der hjælper mig, efter at min bugspytkirtel ’stod af’, og jeg for to år siden fik konstateret diabetes 1. Mange søvnløse nætter fulgte med megen uro, prikken og ondt i knoglerne i mine ben.

Jeg læste om vakuum-terapi og tænkte straks, at det måtte jeg prøve. Allerede efter 5 gange kunne jeg mærke en forskel; jeg sov en hel nat uden at vågne – og gør det stadig. Nu får jeg en behandling om ugen, for at holde det ved lige, og jeg mærker stort set ikke smerter og uro i mine ben længere. Jeg har fået det mærkbart bedre.”

Jane Petersen

“De daglige smerter i ryggen er væk…”

”Tidligere havde jeg store smerter i lænden og i ryggen, og var derfor meget stiv i ryggen. Derudover har jeg døjet meget med kramper i lægmusklerne, hævelse i nedre del af ben og fødder, samt periodisk smerter i sit venstre knæ. Efter vakuum-terapi kunne jeg hurtigt mærke, at det blev bedre. De daglige smerter i ryggen er væk, og min bevægelighed i nederste del af ryggen er bedre. Mine kramper i læggen, samt smerter i knæet er også blevet bedre, efter jeg er startet i vakuum-terapi. Jeg er rigtig glad for behandlingerne.”

Jens Kristian Nissen

“Efter vakuum-terapi har jeg fået følelsen tilbage…”

”I forbindelse med en brækket fod og en operation, der efterlod en del nerver og muskler skåret over i underbenet, havde jeg ingen følelse i foden og skinnebenet. Efter vakuum-terapi har jeg fået følelsen tilbage i benet, hvilket jeg hovedsageligt mener skyldes vakuum-terapi.”

Liselotte Aarenstrup

Efter vakuum-terapi er smerterne forsvundet…”

”Begge mine knæ blev skadede i maj 2017, da jeg faldt to gange. Efter vakuum-terapi hos WittClinic er smerterne forsvundet i begge knæ. Desuden har jeg fået behandling med vakuum-terapi for smerter i højre albue (pga. tennisalbue).
Smerterne er nu forsvundet, og jeg kan løfte armen helt op over hovedet. Jeg har længe haft uro og smerter i fødder og ben, men efter behandlinger med vakuum-terapi, er både uroen og smerterne aftaget meget.”

Peder Nielsen

“Jeg kan på det varmeste anbefale vakuum-terapi…”

”Jeg begyndte behandlingerne i håb om, at mine kroniske smerter i fødderne ville blive mindre. Smerterne er blevet meget mindre og hvis de blusser op tager jeg en ekstra behandling med god effekt. Jeg har også fået mere energi, og kan på det varmeste anbefale vakuum-terapi hos WittCare. Mvh Anna McGregor 46 år og sygeplejerske.”

Anna McGregor

“…jeg har nu fået min gode nattesøvn tilbage…”

”Inden jeg startede med vakuum-terapi havde jeg rigtig mange kramper og uro i begge ben, både dag og nat. Jeg havde derfor en meget dårlig nattesøvn. Allerede efter fjerde vakuumbehandling kunne jeg mærke, at kramperne forsvandt og jeg har nu fået min gode nattesøvn tilbage.”

Henny Bækgaard

“Efter vakuum-terapi mærker jeg en markant forbedring…”

”Gennem 4 år har jeg døjet med smerter i lægmusklerne, hælspore, kolde fødder, samt stikkende smerter i fødderne. Efter behandling med vakuum-terapi mærker jeg en markant forbedring. Jeg mærker ikke længere min hælspore, og mine fødder er ikke kolde mere. De stikkende smerter i fødderne er helt væk, og min muskulatur i læggen er ikke konstant spændt mere.”

Eva Olesen

“Derudover har vakuum-terapi givet mig en bedre søvn, dejlige varme hænder og fødder…”

”Jeg har slidgigt i lænden og over en længere periode er smerterne taget meget til. Jeg har haft brug for at finde en behandling, som kan lindre smerterne, så jeg for det første kan holde det ud, men derudover så jeg igen kan træne og dermed styrke og vedligeholde min ryg, så jeg kan håbe, at gigten ikke udvikler sig yderligere.

Vakuum-terapi har præcis givet mig den mulighed at blive så meget smertefri, at jeg kan lave de øvelser, som fysioterapeuten har givet mig, og jeg har fået en næsten smertefri hverdag.

Derudover har vakuum-terapi givet mig en bedre søvn, dejlige varme hænder og fødder og en bedre fordøjelse – om det er tilfældigt eller har noget med vakuum-terapi at gøre, ved jeg ikke, men svedeturene pga. overgangsalderen er helt forsvundet i den periode, hvor jeg har fået vakuum-terapi, dejligt!”

Lisbeth Thøgersen

“Jeg får igen min nattesøvn…”

”Jeg har i flere år haft ledsmerter og ødemer med natlige kramper i begge fødder, som har påvirket nattesøvn i stor grad. Jeg mærkede allerede efter 3-4 behandlinger, at jeg sov bedre. Smerter og kramper er aftaget og jeg er mere mobil. Hele kroppen – og humøret – har det generelt bedre.”

Lisbeth Juhl, Karup