Vakuum-terapi – Sport

Til skadesbehandling, rehabilitering, hurtigere restitution og mere energi.

Effektiv skadesbehandling

Vakuum-terapi – Sport er effektiv ved skadesbehandling og restitutionsbehov, som opstår i forbindelse med træning, motion og sport. Ved skader eller overbelastning kan der forekomme indre blødninger eller væskeansamlinger (ødemer).

Vakuum-terapi – Sport fremmer kroppens egne helingsprocesser ved at understøtte øget perfusion til det skadede område, hvorved skadesperioden reduceres.

Vakuum-terapi – Sport er virkningsfuld som accelerator for regenereringsprocessen ved at øge perfusionen. Øget perfusion skaber en forhøjet udskillelse af affaldsstoffer, hvilket medfører øget laktat- (mælkesyre) og kreatinkinasereduktion (proteinnedbrydelse).

Målgruppen for vakuum-terapi – Sport er primært til trænings-, motions- og sportsudøvere med akutte eller kroniske skader samt til dem, der ønsker at fremme kroppens regenerering efter træning.

Teknikken bag vakuum-terapi – Sport er en forøgelse af mikrocirkulationen samt en forbedret kapillarisering (små blodkar) i underekstremiteterne, ved skiftevis at påvirke kroppen med undertryk (vakuum) og normalt atmosfærisk tryk. Undersøgelser viser en markant forbedring af blodcirkulationen, især i de perifere områder. Det er en afslappende og risikofri behandling, som ikke giver bivirkninger.

Indikationer
 • Nedsat blodcirkulation
 • Kramper
 • Skader
 • Spastisitet- stramme muskler
 • Åreknuder og blodkarsprængninger
 • Kolde/trætte fødder/ben
 • Genopbyggelse af muskelfibre
 • Sygdomme og tilstande i blodårerne
 • Årebetændelse i venerne
 • Vindueskiggersyndrom – smerter ved gang
 • Sårhelende
 • Hævelse og væskeansamling
 • Smertebehandling
 • Rastløse ben
 • Ufrivillig vandladning
 • Muskelsygdomme
 • Diabetes komplikationer
 • Skinnebensbetændelse
 • Nedsat gangfunktion
 • Nedsat energiniveau
Kontraindikationer

De positive erfaringer og undersøgelser, f.eks. inden for luftsfartsmedicin og vaskulær medicin, viser, at intermitterende vakuum-terapi er en sikker behandlingsform.

Må ikke anvendes ved

 • De første 12 uger efter blodprop
 • Infektiøse hudsygdomme/sår
 • Graviditet
 • Blødersygdomme og akutte blødninger i ben
 • Inden 12 timer efter afsluttet dialysebehandling
 • Aorta anurisme – udposning på hovedkranspulsåren
 • Aktiv kemoterapi
 • Akutte knoglebrud og akut lyskebrok

Referencer

Det er ret imponerende…”

”Vakuum-terapi har været en fast del af min hverdag de seneste par år, hvor det både har hjulpet mig hurtigere igennem skadesforløb, samt givet mig mere energi inden træning og kamp. Jeg kan bl.a. fortælle, at skadesperioden er blevet halveret ved muskelskader, sammenlignet med tidligere muskelskader, hvor jeg ikke har haft vakuum-terapi til rådighed. Det er ret imponerende, synes jeg.

For 7 uger siden kom jeg så ud for en noget mere alvorlig skade, da mit inderste ledbånd i knæet blev revet over.
Siden da har har jeg benyttet mig af vakuum-terapi 5-6 gange om ugen, hvilket især har hjulpet på min genoptræning, da musklerne omkring knæet hurtigere har kunne restituere. Dermed har jeg kunnet bygge mere og mere på mine øvelser, så vejen til træningsbanen nu ser mere lys ud.

Jeg vil klart anbefale vakuum-terapi, både til dem med skader, men også til dem som vil have et energi-boost i hverdagen.
Jeg ser også vakuum-terapi blive mere og mere udbredt i sportsverdenen, så mon ikke den tendens stiger i fremtiden.

– Én ting er i hvert fald sikker. Det virker! ”

Dennis Juelsgård - Fodboldspiller

”Det har virkelig været effektivt…”

”Vakuum-terapi har virkelig været et mirakel for helingen af min fod. Jeg vred om til håndboldtræning og havde store smerter og hævelse. Efter intensiv vakuum-terapi kunne jeg gå smertefrit på min fod og hævelsen var forsvundet efter kun tre behandlinger.
Det har virkelig været effektivt og gjort det muligt for mig at komme hurtigt tilbage på håndboldbanen.”

Camilla Maibom - Håndboldspiller

”Jeg mærker en forskel efter hver behandling…”

”Min oplevelse med vakuum-terapi er positiv. Jeg begyndte med behandlingerne, fordi jeg var træt i benene efter træning og kampe. Jeg mærker en forskel efter hver behandling; mine ben føles ikke så tunge som før. Jeg benytter mig af vakuum-terapi inden alle kampe, fordi jeg kan mærke, det virker. Jeg har også prøvet Vakuum-arm til min skadede hånd. Jeg fik et slag på håndleddet, og min hånd hævede op. Efter et par behandlinger i Vakuum-arm, var hævelsen væk.”

Adam Havlik - Ishockeyspiller

”Efter hver vakuumbehandling har min krop og mine ben det nu perfekt…”

”Jeg begyndte i vakuum-terapi under en almindelig sæson. Vi spillede 2-3 gange om ugen, og det kræver rigtig meget energi. Jeg følte mig træt efter hver kamp – især i benene. Derfor begyndte jeg at lede efter en ny måde, min krop kunne restituere hurtigt på. Efter hver vakuumbehandling har min krop og mine ben det nu perfekt. Tusind tak!”

Aleš Sova - Ishockeyspiller

”Jeg restituerer langt hurtigere…”

”…og efter bare to behandlinger i vakuum-terapi havde jeg meget mere bevægelighed i mit lår, og efter slet ikke at kunne bøje det pga. et trælår, kunne jeg nu bøje det mere end 90 grader. Jeg mærker markant forbedring og restituerer langt hurtigere hver gang jeg er i vakuum.”

Nicolaj Nørager - Håndboldspiller

”Tina bruger vakuum-terapi til at afhjælpe mælkesyredannelse og hævelse…”

”Tina træner og presser hendes krop maksimalt!
Tina bruger vores intermitterende vakuum-terapi til at afhjælpe mælkesyredannelse og hævelse i benene. Derudover har hun hele tiden brug for restitution. Vi er glade for at kunne hjælpe Tina.”

Tina Facius - Vægtløfter

”…skinnebensbetændelsen forsvandt nærmest fra den ene dag til den anden”

“Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg var skeptisk da jeg blev foreslået at forsøge mig med vacuum behandling for at afhjælpe min skinnebensbetændelse. Me…n da jeg oplevede hvordan skinnebensbetændelsen forsvandt nærmest fra den ene dag til den anden, så fik piben en anden lyd! WittCare vakuumbehandling er meget brugt i fodbold miljøet. En vakuum-maskine er en meget stor og dyr maskine, så den er ikke let at komme i nærheden af alle steder. Men de helt store fodbold hold i Tyskland har dem og bruger dem til spillernes restitution. Med de voldsomme kampprogrammer spillerne har, er det selvfølgelig helt afgørende at de restituerer helt optimalt. Vakuum-maskinen fungerer ved at man ligger sig ind med underkroppen og spænder sig fast, herefter stiller man maskinen på et program og det tager ca. 40 min. Det føles ikke ubehageligt og man kan ligge og læse mails på mobilen imens. Vakuumbehandlingen danner periodisk undertryk, det gør det at kroppen hjælpes til at fjerne affaldsstofferne som har ophobet sig. Jeg er oprigtigt ikke i tvivl om at det havde effekt! Ikke bare kunne jeg løbe igen efter 2 behandlinger, jeg gik fra ingenting til en meget høj løbemængde med høj intensitet! Jeg havde 2 uger fra jeg startede med at kunne løbe igen, til at jeg skulle drosle ned den sidste uge op til, så jeg var virkelig nødt til at presse på. Det virkede som en selvmordsmission at gå fra at være totalt skadet, til at løbe max program, med høj mængde og intensitet. Men jeg brugte maskinen 3 gange om ugen i de 2 uger, og de holdte benene friske. Jeg kunne træne både mængde og intensitet uden problemer. Så fra at jeg var sikker på at jeg ikke kunne deltage, så endte jeg med det bedste Ironman løb jeg nogensinde har haft, med en afsluttende marathon tid under 3 timer, det var sgu fedt! Så ingen tvivl om at jeg vil bruge vacum igen i skadesperioder eller som forebyggende når mængderne er kritisk høje!”

Rasmus Grønbæk Nielsen - AG Triathlet

Vakuum-terapi har forkortet mine skadesperioder væsentligt”

Jeg har brugt vakuum-terapi adskillige gange og i flere forskellige tilfælde: trælår, lysken, knæ, skulder og ikke mindst ved forstuvet ankel.

Vakuum-terapi har forkortet mine skadesperioder væsentligt. Jeg har prøvet ikke at kunne støtte på min fod inden behandling og 40 minutters behandling senere har jeg kunnet træde ned på den og smerten er blevet betydeligt mindre. Jeg er rigtig glad for at bruge maskinen, det gør ikke ondt i min skade, når jeg er i maskinen, og jeg ligger og slapper helt af.

Jeg har også oplevet, at når jeg har været i maskinen af en årsag, er der andre steder, hvor jeg har haft ømhed, der også er blevet bedre.

Emilie Bastrup Bertelsen, FC Midtjylland Håndbold

“…kan nu gå, løbe, hoppe uden problemer og er tilbage på håndboldbanen igen”

For 5 måneder siden brækkede jeg anklen, hvorefter jeg blev opereret og isat metalskinne med skruer. Det har taget mig meget lang tid at komme ovenpå og især at få min bevægelighed i leddene omkring foden tilbage.

Jeg var til fysioterapeut ca. 4-5 gange i ugen med genoptræning, massage og behandling med laser.

Trods alle de besøg hos fysioterapeut rykkede jeg meget lidt, men jeg ville gerne noget hurtigere på benene igen.

Efter 14 dage med intermitterende vakuum-terapi har jeg kunne tage 100 kg i single leg press mod de 50 kg jeg kunne tage før. Og kan nu gå, løbe, hoppe uden problemer og er tilbage på håndboldbanen igen.

Der ud over har det også givet mig hurtigere vækst og øge styrke i mine ben samtidig med, at jeg er blevet mere fleksibel i leddene omkring foden.

Alle mine smerter, hævelser, ømhed, træthed og uro i benet er forsvundet og jeg føler mig mere frisk efter træning.

Jeg er utrolig taknemmelig for min fysioterapeut og intermitterende vakuum-terapi hos WittCare.

Jeg har i sinde om at holde intermitterende vakuum-terapi ved lige i fremtiden.

Selvan NageSan

“…kun halvanden uge efter skaden var jeg i markant bedring…”

”Jeg er særdeles tilfreds med intermitterende vakuum-terapi-behandlingen. Oplevelsen var især god og nyttig, da jeg fik en delvis overrivning af nogle fibre i lysken. Jeg var i intermitterende vakuum terapi to gange dagligt, kombineret med behandling af vores fysioterapeut. Det gav mærkbare resultater. Jeg var på en ultralydsskanning dømt ude resten af sæsonen, men kun halvanden uge efter skaden var jeg i markant bedring og næsten spilleklar. Jeg nåede at træne med i god tid inden sæsonens sidste kampe, som jeg også gennemførte uden problemer.”

Erik Sviatchenko, professionel fodboldspiller i FC Midtjylland

“…kan vinde værdifuld tid, ved hjælp af vakuum-terapi.”

“Vi har i FC Midtjylland brugt intermitterende vakuum-terapi-behandling, som et supplement til vores normale behandlingsmetoder.

Vakuum-terapi Sport har været en fast del af vores restitutionsprogram, og er blevet brugt af spillerne efter kamp og hård træning. Vakuum-terapi har også været en vigtig brik i vores rehabilitering efter skader. Vi har blandt andet brugt den postoperativt, for at reducere hævelse, så vores spillere hurtigst muligt har kunnet påbegynde genoptræning.

I forbindelse med overloadskader har vi også konsekvent brugt vakuum-terapi, og her har spillerne allerede 36-48 timer efter skadens opståen påbegyndt intermitterende vakuum-terapi-behandling 2 gange dagligt. Mine oplevelser med vakuum-terapi er, at det har en særdeles god effekt på disse overloadproblematikker (især muskulære) og vi har flere tilfælde, hvor en spiller efter en fiberskade hurtigere er blevet symptomfri, og hurtigere har kunnet påbegynde rehabiliterende øvelser, hvilket i sidste ende har betydet kortere skadespause. Jeg er ikke i tvivl om, at vi ved fiberskader fremover kan vinde værdifuld tid, ved hjælp af vakuum-terapi.

Vi oplever, at spillerne har taget intermitterende vakuum-terapi-behandlingen til sig, og de opfatter det nu som en del af de redskaber vi har, som kan være med til at holde dem skadesfri, og som kan bringe dem hurtigere tilbage på banen efter skade.”

Nicklas Falkesgaard, fysioterapeut i FC Midtjylland

“…de føler en lethed i kroppen efter anvendelse”

”Vi har i 4 måneder i Team Tvis Holstebro haft vakuum-maskinen stående. Den er blevet brugt flittigt og efter de anvisninger vi har fået. Det har typisk været i forbindelse med restitution og til overbelastningsskader vi har brugt den. Spillerne har oplevet behag ved at ligge i maskinen og flere har udtalt, at de føler en lethed i kroppen efter anvendelse. Det har været nemt for herre og dameliga spillerne at bruge den og de har selv sat maskinen i gang. Vi har med et par akutte skader oplevet hurtigere afhævning og dermed hurtigere tilbagevenden til genoptræning.”

Morten Graversen

Cert.MDT, exam.Idræt BPt Fysioterapeut

Ansvarlig for sundhedssektoren i Team TvisHolstebro

Team Tvis Holstebro

“…kunne allerede påbegynde træningen 2 uger efter uheldet”

Nycke Groot måtte udgå i det sidste minut i FC Midtjyllands kamp ude mod Team Esbjerg onsdag 8. januar 2014. Det viste sig at være en meget kraftig forstuvning, som gav en massiv hævelse omkring anklen. En sådan skade er det forventelig med minimum 3-4 ugers pause. Nycke kom 24 timer efter uheldet i vakuum-terapi og fik 2 behandlinger dagligt. Billedet til venstre er taget torsdag aften lige inden den første behandling, og billedet til højre er taget tirsdag formiddag efter 6 behandlinger i vakuum-terapi. Nycke kunne allerede påbegynde træningen mindre end 2 uger efter uheldet. Nycke var kampklar til hjemmekampen 25. januar mod Team Tvis kun 17 dage efter uheldet.

”Det var meget overraskende, hvor hurtigt hævelsen forsvandt. Jeg havde frygtet, at jeg skulle holde mindst en måneds total pause, men kunne allerede påbegynde træningen 2 uger efter uheldet. Jeg er sikker på, at VacuSport  hjalp mig hurtigere over skaden og vil helt sikkert bruge VacuSport noget mere fremover, da mine ben nu føles lettere efter hård træning og efter kampene.”

Nycke Groot, professionel håndboldspiller i FC Midtjylland

“Jeg føler mig bedre restitueret og mere frisk”

Jeg blev anbefalet at prøve vakuum-terapi fordi jeg havde store problemer med min ryg (lænden). Inden jeg prøvede vakuum-terapi havde jeg ondt hvis bare jeg skulle binde mine sko eller sætte en tallerken i opvaskemaskinen og de første 30 minutter af en træning var altid meget smertefulde. Allerede efter en 2-3 gange med vakuum-terapi mærkede jeg en markant forskel. Mine smerter var meget mindre. Det var dog ikke kun i lænden at jeg følte vakuum-terapi hjalp mig. Nu her efter 8-9 gange har vakuum-terapi også fjernet diverse ømheder og småskader i benene og jeg føler mig bedre restitueret og mere frisk, hvilket jeg kan mærke både til kamp og træning. Jeg kan varmt anbefale vakuum-terapi!

Lasse Lassen, landsholdsspiller og professionel ishockeyspiller i Blue Fox